Hva er wingfoil?

Wingsurf, vingefoil eller vinge. Wingfoiling er en ny vannsport som alle kan lære. Wingfoil består av et kortere SUP eller surfebrett med en foilvinge. Motoren din er en vinge, og det er altså denne du holder i. Du kan wingefoile fra 3-4 m/s og så snart du letter avtar motstanden og hastigheten øker. Det er en helt egen følelse å flyte fritt over vannet, nesten helt lydløst. Sporten krever mindre trening, utstyr og plass enn for eksempel kitesurfing eller windsurfing. Likevel byr den på masse kick for deg som vil prøve noe nytt.

Hvordan og hvor kan jeg wingfoile?

Du kan bruke en vinge med en SUP, et foilbrett, et snowboard, et par ski eller et skateboard. Det er allsidigheten, kombinert med enkelheten, som gjør winging til en så tiltalende sport! Å wingsurfe over snøen på fjellet eller over en fjord en varm sommerkveld er to vidt forskjellige opplevelser, men er begge eksempler på hvor wingsurfing kan ta deg. Å reise med dette utstyret er også superenkelt, vingen tømmes for luft og pakkes raskt ned i en hendig bag. Ingen steder er for nærme eller langt unna. Med enkle midler kan du gjøre hele verden til din nye lekeplass!

Den kanskje aller største fordelen med en surfevinge, er hvor enkel den er både å ta med seg og å rigge opp. Du slipper mange ulike rigg-deler som i brettseiling, eller lange liner som i kiting. Bare helt enkelt, og det beste fra to verdener - og mye billigere!

For deg som allerede er utøver av en surfsport så er wingfoiling og wingsurfing perfekt som et morsomt tillegg på dager der forholdene kanskje ikke er gode nok til at du ellers hadde vært på vannet. Det utvider mulighetene du har til å ha det gøy og til å få tid på vannet, i tillegg til at du får alle de andre mulighetene nevnt ovenfor med som en bonus.

For deg som ikke er så kjent med surfsporter, er en surfevinge antakelig den letteste måten å komme i gang med surfsport på. Med et SUP-brett i tillegg, er du raskt i gang!

Er dette noe du tenker er interessant, har du kommet til rett sted da vi har pushet Foil og wingfoil fra første dag. Vi mener selv at vi har de merkene som pusher den nye sporten med dominerende merker som vi har importen for Norge og Sverige for.

Er du førstegangskjøper har vi laget en Wingfoil guide som du kan lese her:  Surf1 – guide til wingfoiling og vi har satt sammen tre ulike pakkeløsninger som vil passe de fleste, enten du er førstegangskjøper eller en avansert wingfoiler.

Er du fremdeles i tvil så fortvil ikke, vi er her for å hjelpe deg med å finne dette rette utstyret du vil ha mest glede av! Ta kontakt med oss i butikken for råd og veiledning og for å få tilbud på den komplette pakken som passer deg best!

 Wingfoiling

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og motta eksklusive tilbud og nyheter før alle andre!