Reedin wingfoil

Foiling med en hydrofoil og brett, enten alene eller i kombinasjon med en surfevinge, kite, windsurfrigg, SUP-åre eller elektrisk drevet motor, har hatt en eksplosiv vekst de siste årene. Utviklingen av hydrofoil og brett har samtidig gått i et enormt tempo, og årets nye modeller er da også langt lettere å komme i gang med, lettere å få til å "fly", er raskere opp i fart og har høyere toppfart enn fjorårets og de fra året før der.

Hos Surf1 får du brett og hydrofoil i alle kategorier, enten det er for wingfoiling, kitefoiling, windfoiling eller e-foiling.

Dagens moderne foiler kjennetegnes ved at du kan velge mellom såkalt low-aspect, mid-aspect og high-aspect, avhengig av bruksområdene dine. Det er i tillegg mulig å kombinere med ulike deler for å endre foilens egenskaper. En low aspect foil har frontvinger som er korte og stumpe, mens en high aspect foil har en lang og smal frontvinge. Mid aspect er som navnet sier, en mellomting mellom begge. 

Enkelt forklart, er low aspect-foiler godt egnet for nybegynnere som lett vil opp og "fly". De gjør det også mulig å ta krappere svinger og carver enn en high aspect-foil. I tillegg til nybegynnere, egner de seg godt for bruk bak en båt og i e-foiler.

High aspect-foiler er de beste gliderne og har også høyest toppfart. De egner seg spesielt godt for pumping i bølger og alle som ønsker å gli lett og raskt gjennom vannet. Flere av årets modeller av high aspect-foiler har blitt langt lettere å lære seg hydrofoiling på enn tidligere modeller, og de vil raskt gi en langt morsommere opplevelse enn en low aspect foil.

Også brettene for spesielt wingfoiling og windfoiling har utviklet seg mye de siste årene. Med mer optimalisert forhold mellom brettets lengde og bredde, bedre plassering av foil, smartere bruk av konkaver og tail kicks for lettere å få brettet i fart og opp og fly i tillegg til å "lande" lettere, gjør det langt lettere å komme i gang og å ha det gøy på et foilbrett enn tidligere!

Med det store utvalget av brett, foiler og tilleggsutstyr, er det vanskelig å få oversikt. Ta kontakt med oss for råd rundt hvilket utstyr du vil få mest glede av.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og motta eksklusive tilbud og nyheter før alle andre!