Dette er en av mine tristeste dager i livet, der det nå er klart at vi i løpet av kort tid vil måtte avslutte driften og begjære oppbud. Surfing har vært min hovedinteresse i mer enn 40 år, først som aktiv windsurfer, med en rekke gode resultater i både internasjonale og nasjonale konkurranser, og siden som importør og forhandler av kjente merker som Naish, Ride Engine, Tabou, Gaastra, RRD, Sabfoil, Simmer, Loftsails, JP Australia, S2 Maui og NeilPryde, for å nevne noen av de viktigste. 

Vi utvidet vår virksomhet i Vestby Storsenter høsten 2020, og da vi endelig var på plass der rett før jul, gikk regjeringen ut med en oppfordring til folket om å ikke oppsøke kjøpesentre pga. fare for smitte, og resultatet var at vi måtte holde butikken stengt i lengre tid.  

Våren 2021 var også svært utfordrende, men da med hensyn til å få levert utstyret vi hadde bestilt. Vi fikk for eksempel brett og seil, men manglet master og bommer, og det viste seg etterhvert at det ofte ikke var mulig å få tak i det vi manglet fra andre leverandører. Da produksjonen så smått kom i gang etter nedstengingen på senhøsten 2021 var det egentlig for sent, men leverandørene presset oss likevel til ta imot varer som alle visste at vi ikke kom til å få solgt før året etterpå.  

 Til 2022 så trodde vi at vi hadde lagt slike problemer bak oss, men det ble snart klart at det i stedet ville gå fra vondt til verre. Fraktprisene steg til nivåer vi aldri før har sett, og der det tidligere kostet 4-600 kroner å få tilsendt et brett så steg prisen til 2000. I tillegg fikk vi effekten av endringer i valutakursene, der dollaren gikk fra under 9 kroner til over 11, og stadige utsettelser i levering av varer gjorde at det kunne gå mange måneder fra varene var betalt til vi mottok dem. Den siste i rekken av slike hendelser var en sending med brett fra Thailland, der det tok 5 måneder før brettene endelig ankom i slutten av november i år, og forståelig nok så ble mange av forhåndbestillingene vi hadde fått på disse kansellert. 

 Underveis har vi forsøkt å iverksette ulike tiltak for å kompensere for problemene som har oppstått i kjøvannet av alt dette. Vi har prøvd å sette ned prisene på varene våre, vi har utredet mulighetene for samarbeid med andre aktører og forsøkt å selge deler av virksomheten, men uten å lykkes i tilstrekkelig grad med noe av dette. Ettersom vi dessuten må anta at mange vil kjenne på en usikkerhet med tanke på egen økonomi også i tiden som kommer så har vi altså landet på at det ikke er grunnlag for videre drift, og at Surf1 derfor vil bli avviklet i løpet av kort tid.  

 Varene som vi har lager for øyeblikket vil i en periode framover bli solgt med 25 %  til 70 % rabatt, og her er det masse 2023 og 2022 modeller som du nå får mulighet til å kjøpe til innkjøpspris (40 %) eller enda billigere. 

 

 Jeg vil benytte anledningen til å takke Helge Rotnes i Srfsnosk8 og Espen Synnestvedt hos Fluid for innsatsen de gjør for hele surfenorge år etter år, og jeg oppfordrer alle til å støtte opp om de få norske butikkene vi har igjen. Benytt dere av deres kompetanse og vareutvalg , og husk at prisnivået på utstyr er lavt i Norge sammenlignet med resten av Europa!  

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og motta eksklusive tilbud og nyheter før alle andre!